Danny Vanderhoven

Restaurant Danny Vanderhoven opende zijn deuren anno 2011 in een huiselijk pand langs de N 78 in Rekem. De zaak ademt een comfortabele, fris-moderne sfeer uit. ’s Zomers wacht je een fraai terras met zicht op het buitenleven. Chef Danny Vanderhoven verbeterde dit jaar zijn mooie quotatie bij Gault-Millau en zijn culinaire inspanningen werden beloond met een ster in de Michelingids. In zijn keuken gaat de chef voor pure opbouwende smaken, naar vernieuwende  gerechten met een klassieke basis. De  smaakvol aangeklede zaal, die baadt in een natuurlijk licht, wordt geleid door zijn charmante partner Ineke Dols. Haar team zorgt ervoor dat iedereen zich hier thuisvoelt.

Als een  heuse self-made chef, voerde Danny Vanderhoven zijn ‘senza’ ten top via klassrestaurants als Hostellerie La Butte aux Bois, Vivendum en Bij Bellings.  Daar leerde Danny de organisatie, de misen-en-place van de kleine keuken, het evenwicht in de smaken of de  sauzen en de perfecte cuissons.
Om daarna op eigen vleugels te vliegen in de gezellige zaak die zijn eigen naam draagt in Rekem, langs de N78. Het prachtig, luchtig pand telt een dertigtal couverts, verdeeld over twee huiselijke kamers, waarvan er eentje aansluit op de open keuken. Het geheel oogt strak modern met contrastrijke elementen. In de zaal zorgt vriendin Ineke Dols voor een gastvrij onthaal. Danny Vanderhoven  laat je proeven van verfijnde, creatieve smaakcombinaties, die niet alleen superlekker zijn en er spannend uitzien, maar waarbij de smaaksensatie absoluut in evenwicht blijft. Als geen ander worden er linken gelegd tussen de diverse producten en krijgt de bordpresentatie een speciale expressie.  Naast zijn sterrenonderscheiding in de Michelingids, krijgt Danny ook een hoge score  van 15/20 bij Gault-Millau. Verder lees je her en der in de gastronomische media en de dagbladpers zeer lovende kritieken over zijn keuken.

(H)eerlijke gerechten
“ We keren daarbij terug naar de (h)eerlijke  gerechten, waarbij we het product in zijn waarde laten en de presentatie vlot is met daarbij vaak gebruik te maken van lokale producten. Van bepaalde naar nieuwe rassen in de runder- en varkenssector werk ik graag met mooie stukjes bout, schouder of nek. Het is een uitdaging om delen van deze dieren te presenteren als een lekker, sappig stuk vlees, mooi gepresenteerd op het bord, daar waar men meestal  eerder denkt aan nevenverwerkingen ervan. Ook ga ik voor Noordzeevis. Dat is niet alleen een duurzame keuze, want dagvers aangevoerd, het is ook een keuze voor meer smaak. Dat alles combineer ik met bijtgrage seizoensgroentjes.”

 

Wijn-spijscombinatie
Danny Vanderhoven krijgt ook een eervolle vermelding voor zijn wijnkeuze.
“ We keren terug naar de Europese wijnen. Daarbij worden de oorspronkelijke druiven geherwaardeerd. Vooral de spijs-wijncombinatie is daarbij belangrijk.  De wijn moet immers perfect samengaan met het gerecht. Dat betekent dat de smaak van de wijn nergens mag overheersen. Meer nog, het wijnarrangement moet zo zijn samengesteld dat er een gestage opbouw is in het geheel. “
“ Tenslotte heet ik je hartelijk welkom in mijn huiskamer, mijn restaurant, dan wel aan mijn chef’s table bij de open keuken, waar het amicaal toeven is. Alvast smakelijk! ”